Workshop Conceptueel Denken

Leer ideeën te ontwikkelen tot sterke concepten

Een idee is nog geen concept

Veel goede ideeën worden nooit gerealiseerd omdat ze té complex zijn. Mogelijke problemen overschaduwen als het ware de mogelijkheden. Dat is jammer want in veel gevallen is de kern van het idee goed.

Mensen houden van dingen die ze begrijpen. Door een idee uit te werken tot een helder concept vergroot je de kans op uitvoering. Goede concepten zijn eenduidig, overtuigend en memorabel. Ieder logisch denkend mens kan leren van een goed idee een sterk concept te maken.

Dick Holzhaus ontwikkelde hiervoor de 4WaardenMethode©. De helderheid van zijn methode weerspiegelt 35 jaar ervaring met het denkproces dat ideeën in concepten omzet. Tijdens de workshop Conceptueel Denken leren cursisten zijn methode toepassen op productontwikkeling en communicatie.

Conceptueel denken, een basisvaardigheid voor pro’s

Marketing-, communicatie- en productontwikkeling-professionals zullen het dagelijks nut van de workshop Conceptueel Denken direct herkennen. Maar voor iedereen die regelmatig een idee tot een presentabel product moet maken is het nuttig om zich de 4WaardenMethode© eigen te maken en daarmee hun kans op successen te vergroten. De methode is toepasbaar voor productontwikkeling én de communicatie van bestaande productconcepten.

Simpel wordt minder moeilijk met de 4Waardenmethode©

De workshop Conceptueel Denken is geen uitputtende theoretische verhandeling maar een inspirerende hands-on ervaring waarbij men al doende leert welke elementen van een idee belangrijk zijn en hoe, waar en wanneer men deze moet belichten om hun idee tot een overtuigend en memorabel concept/product te maken.

Simpel is moeilijk. De 4WaardenMethode© leert cursisten een denkdiscipline die hun ideeën in het vervolg overtuigend en memorabel zal maken. De deelnemers zullen ervaren dat concepten hun creativiteit niet beperken maar richting geven. Product en communicatie worden daarmee krachtiger en effectiever.

Programma  Conceptueel Denken

Deel 1.

Kennismaken met de Vier Waarden Methode©   (1 dagdeel)
Introductie Vier Waarden methode.
Groepsoefening aan de hand van een voorbeeld.

Concept maken met de Vier Waarden Methode©   (1 dagdeel)
Groepsoefening creëren van concept door de deelnemers.

Deel 2.

Communiceren met de Vier Waarden Methode©   (2 dagdelen)
Introductie concepten communiceren met Vier Waarden Methode.
Groepsoefening aan de hand van door deelnemers gemaakt concept.

Voor wie?

Voornamelijk voor productontwikkelaars, reclamemakers, communicatieprofessionals, televisiemakers, redacteurs, marketeers, ontwerpers, architecten, grafici, enz.

Workshop Conceptueel Denken: formules

  • Een inleiding tot conceptueel denken (presentatie van 1 à 2 uur of workshop van een halve dag)
  • Enkel deel 1 (conceptueel denken) van de workshop (1 dag)
  • Deel 1 (conceptueel denken) en deel 2 (conceptueel communieren): 2 dagen

Wil je het nog anders? Contacteer ons voor meer informatie of een offerte.

Voor teams van communicatieprofessionals, ontwerpers, productontwikkelaars, marketeers, televisiemakers, redacteurs, architecten, enz.

Je trainer Dick Holzhaus

Dick Holzhaus Cocneptueel DenkenDick Holzhaus heeft 35 jaar ervaring met het maken van concepten voor internationale en lokale bedrijven. In opdracht van internationale marketing/reclamebureaus en capital investors. Zijn brede ervaring strekt van voedsel tot financiële dienstverleners.

Dick Holzhaus doet ook motivatie en innovatie projecten. Hij bezit het vermogen confronterend te zijn zonder weerstand op te roepen. Als creatief pur-sang gebruikt hij confrontatie om scheppende processen te starten. Zijn wonderlijke mix van creativiteit en logica werkt inspirerend voor teams die verder willen.

Dick Holzhaus (’52) studeerde in 1974 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Als Art en Creative Director doorliep hij verschillende top 10 agencies in Nederland vooraleer in 1983 zijn eigen creatieve ‘hot shop’ op te richten. Hij won tal van prijzen.

In 1988 kreeg Dick, autoliefhebber in hart en nieren, het idee voor een Car of the Century verkiezing. Hij kreeg voldoende investeerders op de been en slaagde er in de eerste wereldwijde internet verkiezing te organiseren. Resultaat: het Ford model T werd in december 1999 verkozen tot Car of the Century tijdens de Grand Finale in Las Vegas.

Sinds 2000 is hij creative consultant voor allerlei bedrijven en capital investors.

Website: www.holzhausinternational.com
Public profile: http://nl.linkedin.com/in/dickholzhaus

Interesse in conceptueel denken?

Contacteer ons voor meer informatie, een offerte of een boeking.