Training Brainstormen & Creatieve Denktechnieken

Brainstormen training

Moet je vaak brainstormen met je team, maar loopt het niet altijd even vlot? Wordt er meer gediscussieerd dan constructief/creatief nagedacht?

Boek dan nu de training BRAINSTORMEN & CREATIEVE DENKTECHNIEKEN. Gebaseerd op het boek Brainstormen.50.000 ideeën per dag’ van Koen De Vos.

Wat je krijgt in deze training is een unieke mix van concrete tips, tools en technieken zoals de brainstormmethode van Osborn, laterale denktechnieken van De Bono, recente inzichten uit academisch onderzoek en zelf ontwikkelde technieken gebaseerd op 10 jaar praktijk, experimenteren en onderzoek.

Meer over deze Training

> Programma
> Keuze uit verschillende formules
> Wat soort training is het?
> Wat leer je concreet?
> Korting voor kleine groepen
> Korting voor social profit organisaties

Programma (1 dag)

De brainstormmethode van Osborn – vlotter meer ideeën bedenken

  • In 3 stappen van vraag/uitdaging naar concept/oplossing
  • Die ene gouden spelregel van brainstormen en wat die allemaal teweeg brengt
  • Met hoeveel brainstorm je best? En hoe lang moet een brainstorm duren?
  • Brainstormvarianten: de klassieke brainstorm en stormwriting.

Creatieve denktechnieken – verlaat de platgetreden paden

  • Creatief denken, wat is dat nu precies: het mysterie ontrafeld.
  • Maak kennis met laterale denktechnieken van De Bono, de Doorbreek-de-regels-techniek, Random Stimulation, de  Variatiebox van Da Vinci, enz.

Van onaf idee tot uitgewerkt concept/oplossing

  • Kiezen van ideeën: waarom buikgevoel soms beter werkt dan de rede.
  • Pas de Innovatiecirkel toe en omzeil de creatieve paradox.
  • Zet Ideaformats in om je ideeën uit te werken

Tijdens de training werken we zo veel mogelijk op jouw cases. Da’s dubbel voordeel: je leert bij en met een tas vol ideeën ga je terug naar kantoor.

Keuze uit verschillende formules

½ dag training
Ideaal om de basis van brainstormen te leren en even te proeven van enkele van de meest praktische en eenvoudigste creatieve denktechnieken.

1-daagse training
De meest gevraagde formule. In vergelijking met een ½ dag training krijg je meer creatieve denktechnieken en meer tijd om ze in te oefenen. We geven meer aandacht ook voor selectietechnieken en praktische tips om nog meer uit je brainstorm te halen.

2- of 3-daagse training
Deze training is vooral populair bij creatieve teams (reclame, tv, pers , ontwerpers, produktontwikkeaars …). Deze training richt zich op teams die vaak (bijna dagelijks) brainstormen en voor wie de kwaliteit van hun ideeën het verschil maakt tussen winnen of verliezen. Je leert alle ins en outs van brainstormen. Een hele rits creatieve denktechnieken gekoppeld aan specifieke situaties en vragen. En we werken veel op je eigen cases zodat je niet alleen veel leert maar ook met een aantal afgewerkte concepten naar huis gaat. Het gebeurt regelmatig dat de ideeën uit de training leidden tot nieuwe projecten ….en uiteindelijk tot succesverhalen.

Wat soort training is het?

Een intensieve doe-training
Want brainstormen en creatief denken leer je enkel door het te doen. Verwacht geen rollenspellen maar oefeningen waarbij de deelnemers hun eigen creativiteit uitdagen, de platgetreden paden verlaten en zelf concrete ideeën verzinnen. Dit allemaal in een open, ontspannen sfeer.

Concrete tips, tools en technieken
De theorie is beperkt. De focus ligt op praktische technieken en tools waarmee je meteen aan de slag kunt. En meteen betekent ook meteen: want tijdens de training pas je technieken en inzichten toe op je eigen onderwerpen.

Inspirerend
Want deelnemers ontdekken bij zichzelf en hun collega’s vaardigheden waar ze nooit aan hadden durven denken – wat heel motiverend werkt. Dé eyeopener is dat er zoveel meer mogelijk is als je gewoon enkele simpele brainstormrichtlijnen volgt en durft te experimenteren met creatieve denktechnieken.

Wat leer je concreet?

→ De brainstormmethode. Een eenvoudige methodiek om een probleem of uitdaging op een creatieve manier aan te pakken. In 3 (of 4) stappen van vraag of uitdaging naar uitgewerkt concept.

→ Creatieve denktechnieken. Technieken om een brainstorm op te starten of om de zaak los te trekken als je vast loopt in je eigen denkpatronen. Technieken die het creatieve proces versnellen of mensen op een ander – origineel – denkspoor brengen.

→ Selectietechnieken. Op een snelle, intuïtieve of meer rationele manier de beste ideeën kiezen. En handige formats om je ideeën vorm te geven.

→ En ook: een pak praktische tips om vlotter te brainstormen, meer en betere ideeën te verzinnen, verzamelen en uit te werken.

Korting voor kleine groepen

Heb je een team van 4, 3 of 2 personen? Dan bieden we je deze training aan een verlaagd tarief. Contacteer ons voor een offerte.

Korting voor social profit organisaties

Liefdadigheidsinstelling, ngo, vzw of ander type social profit organisatie? Ook voor jou doen we met plezier een financiële inspanning. Contacteer ons voor een offerte.