Brainstorm Begeleiding

Brainstorm_facilitation_cut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plan je een belangrijke brainstorm met je team? Een meeting met verschillende externe partijen? Of een focusgroep met klanten? Haal er dan een professionele facilitator bij om alles in goede banen te leiden.

Waarom een facilitator inschakelen?

Een goede facilitator structureert de meeting en leidt de groep naar het gewenste resultaat. Hij of zij zorgt voor een open constructieve sfeer. Laat alle deelnemers aan bod komen. En stimuleert de (creatieve) denkvermogens van de deelnemers.

Welke diensten biedt een Brainssstorm facilitator je aan?

Voor de sessie. Een facilitator adviseert en helpt je bij de organisatie van de sessie (samenstelling van de groep, locatie, enz.). Hij helpt verder de vraag en doelstelling inhoudelijk scherp te stellen. En op basis van de tijd, het doel en de groep ontwerpt hij een scenario voor de sessie.

Tijdens de sessie. De facilitator begeleidt de brainstorm van A tot Z. Vaak regelt hij ook praktische zaken zoals pauzes, koffie en drank. Zodat de groep de hoofden en handen vrij heeft om na te denken.

Na de sessie (optie).  Als u het wil, stelt hij een rapport op van de meeting. En eventueel advies en hulp bij de verdere uitwerking van ideeën.

Voor welk soort onderwerpen?

Hier vindt u een overzicht van brainstormonderwerpen waarvoor we werden ingeschakeld.

Brainstorm Facilitation Blackboard_cutNamen bedenken. Voor een bedrijf, een nieuw product, een evenement, een magazine, een ingrediënt van een product, een merk, enz.

Productontwikkeling. Een bestaand product verbeteren of herdenken. Nieuwe producten voor een bepaald segment. Of totaal nieuwe productconcepten vertrekkende van recente marktontwikkelingen.

Communicatievraagstukken. Concept voor een campagne. Nieuwe kanalen of andere manieren om met je doelgroep te communiceren. Visuals voor banners, covers, websites, brochures,… Verzinnen van games, premiums, gadgets, nieuwjaarsacties,…

Pers – media – redactie. Formats bedenken voor tv- en radioprogramma’s, nieuwe (customer) magazines, newsletters, bedrijfsbladen,… Nieuwe rubrieken en content voor bestaande bladen of formats.  Verrassende invalshoeken voor bijvoorbeeld een nieuw dossier of voor populaire maar uitgemolken onderwerpen (bijvoorbeeld afslanken).

Evenementen. Bedenk het concept, de inhoud, hoe communiceren,…

Marketingvraagstukken. Hoe lanceer/promoot je een nieuw product. Of herlanceer je een bestaand product? (Her)positioneren we een product/merk/bedrijf?

Toekomstdenken. Je vertrekt van trends of een toekomstbeeld en vraagt je af wat dat concreet betekent voor je bedrijf/product/merk.

(Markt)studies verwerken. Vertalen van analyses en bevindingen uit een studie naar concrete ideeën voor je bedrijf of een bepaald product.

Focusgroepen met klanten. Via een panelgesprek wilt u de mening, de behoeften of ideeën van uw klanten in kaart brengen. Over een bepaald product, uw dienstverlening, hoe zij de toekomst zien, wat ze graag zouden willen, enz.

Strategische meetings. (Actie)plannen opstellen met je team. SWOT analyses. Problemen/kansen in kaart brengen, enz.

Wil je ideeën ontwikkelen voor een andere vraag? Stel ons je vraag.

Kortingen

Brainssstorm biedt kortingen aan social profit organisaties (liefdadigheidsinstelling, ngo, jongerenorganisatie of ander type goed-doelorganisatie). En voor kleinere teams van 2 tot 4 mensen.

Boek ons om je meeting te begeleiden

Bel ons op (+32 474 20 54 14) of stuur een mail. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.